Ännu en vecka av spelfrihet

 

Det har varit tyst här i en vecka och det beror inte på att jag börjat spela, utan tvärtom. Det har varit en ganska bra vecka och jag har inte tänkt speciellt mycket på spel. Det har hänt mycket andra roliga saker och det är jävligt kul att märka hur man uppskattar saker när man inte hela tiden har spel och pengar i tankarna hela tiden.

Nu börjar dock spelsuget komma krypande i skinnet. Det är söndag kväll, tomt och tyst i lägenheten, och jag har sovmorgon imorgon. Det går säkert nån intressant pokerturnering jag kan spela. Jag kommer dock inte att göra det, jag pillar nog lite med min ipod eller läser nya Offside som ramlat in genom brevinkastet medans jag varit bortrest några dagar, istället. Något jag blivit bättre på bara under den här korta tiden av spelfrihet, är att hantera spelsuget med hjälp av konsekvensanalys. Det låter väldigt klyschigt men är ganska bra. Det har hänt väldigt mycket negativa saker i mitt liv som är en direkt följd av mitt spelande. Jag har försummat en ganska lovande civil karriär, jag har skitit i flickvänner och kompisar osv. Jag har till och med varit självmordsbenägen för att livet som spelare är så fruktansvärt jobbigt, men tanken på ett liv utan spel har känts ännu värre. Det är ganska lätt att glömma just i detta nu när livet känns ganska lätt och tankarna på spel sakta kommer till mig. Men jag har blivit bättre på att inse vilka negativa konsekvenser spelet ger. Jag VET vid det här laget att jag inte kan spela kontrollerat och tänker inte lura mig själv till det igen.

Det jag absolut inte får göra är att börja tycka synd om mig själv. Då kommer tankar som att jag förtjänar att spela lite. Jag, och ingen annan, har ställt till med all den här skiten och det är för att jag har valt spelet framför allt annat. Men jag får heller inte vara för anklagande mot mig själv. Gjort är gjort och om jag bara håller mig spelfri har jag förhoppningsvis ett långt liv framför mig med obegränsade möjligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *