Mitt liv som spelare – Del 3

 

När jag fyller 18 börjar jag ibland lämna in oddset-kuponger. Fotboll är här mitt största intresse och jag har pendlingsavstånd till min flickvän som jag tillbringar mycket tid med. Ofta åker jag dit på fredageftermiddagen och läser sportsidornas spelbilagor på bussen och pendeltåget. Här börjar något förändras i sättet jag spelar på sport. Från de gamla stryktipsdagarna med pappa där det mest handlade om att gissa vilka som vann matchen börjar jag nu så smått analysera odds. Jag börjar förstå att det är en stor skillnad på 2,00 eller 2,15 i odds osv. Fortfarande är det dock inga stora pengar spelet handlar om men det är nog början till det som senare blev min vardag. Att använda spel både för att få spänning och kickar och som tidsfördriv.

Mellan 18 och 19 händer det väldigt mycket i mitt liv, förutom studenten och allt det där. Jag får mer och mer förtroende i det politiska parti jag är aktiv i och där börjar jag hitta min identitet. Efter att under hela min barndom varit varken bäst eller sämst på någonting börjar jag hitta något som jag är riktigt bra på, att övertyga andra unga människor om mina politiska värderingar. Samtidigt utvecklar jag mer och mer mitt musikintresse och också kulturen kring allt som har med det att göra. Sommaren efter studenten åker jag till England och ser oasis. Under den här veckan stöter jag för första gången på starkare droger. Även om jag inte prövar själv så umgås jag med folk som knaprar ecstasy som Anna Book käkar smågodis. Jag börjar romantisera “det farliga livet” och märker att här finns saker att testa på som jag aldrig kommit i kontakt med tidigare under min uppväxt i förortsidyllen.

Under våren i trean spelar jag också poker om pengar för första gången. Jag gick i gymnasiet när nätpokerboomen kom men jag drogs aldrig med i den. Jag hade mina andra intressen då och jag kommer ihåg att jag faktiskt tyckte det verkade rätt töntigt att spela poker. Jag hade dock en pokerkväll med ett gäng killkompisar. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur det gick och det dröjde ett tag innan jag spelade igen, men det var i alla fall första gången jag kom i kontakt med det.

Efter sommaren efter studenten börjar jag plugga och flyttar hemifrån. Jag är här snart 19 år fyllda, har kommit in på en teknisk högskoleutbildning, har fått tag i en studentlägenhet, är politiskt aktiv med stor framgång, har många kompisar och ekonomiskt har jag ett sparkapital av pengar som jag tidigare har fått. Allt ser ut att gå spikrakt uppåt. Hur det gick? Det fortsätter jag att berätta om nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *