Mitt liv som spelare – del 4

 

Utbildningen jag hade valt visade sig ganska snabbt vara fel för mig. Jag var inte motiverad helt enkelt. Det var politiken som tog upp mitt intresse, och så småningom spelet. Under hösten testar jag på nätpoker för första gången och spelar väl bort några tusen mest på att lära mig reglerna. Jag testar dock även livepoker på riktigt då några kompisar anordnar en pokerturnering för ca 40 personer. Nu kan jag spelet och lyckas vinna den. 6-7000 var förstapriset tror jag. Det här verkar ju lätt och jag börjar spela på nätet med blandad framgång. Mina pengar är slut runt jul nån gång. Dels har jag spelat en del men också levt slösaktigt långt över en students tillgångar.

När jag tar beslutet att hoppa av skolan väntar några månader då jag har absolut ingenting att göra. Jag hänger mycket nere på partikansliet. Eftersom jag har nyckel dit och inte har nåt internet hemma sitter jag ofta där nattetid och spelar nätpoker. Jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg vad jag spelade för det skulle fortfarande dröja ett litet tag innan poker blev ett verkligt intresse och jag, måste jag ändå hävda, blev ganska så duktig på det. Jag vet att jag körde på Unibet i alla fall. Under Australian Open 2006 vred jag om mitt dygn totalt. Jag var uppe på nätterna och tittade på tennis, hade givetvis spelat på ett antal matcher. På dagen låg jag och sov och knatade sedan ner och köpte en pizza. Ett väldigt destruktivt liv var på väg att ta form.

Fortfarande har jag dock politiken som mitt stora intresse och i samband med att jag dels behöver ett jobb och det dessutom var väldigt bråkigt lokalt där jag var engagerad bestämmer jag mig för att flytta till en annan stad där jag får jobb som politisk sekreterare. Detta känns som ett jättelyft. Jag ska få göra det jag brinner för på heltid ett valår. Dessuom känns det som en liten nystart i livet. Jag flyttar hemifrån “på riktigt” eftersom jag har föräldrarna på andra sidan sverige.

Mitt jobb går ut på att samordna valrörelsen för ungdomsförbundet. Jag ska planera och lägga upp strategier och se till att vi genomför en bra valrörelse. Jag träffar mycket nytt folk och redan första helgen börjar jag snacka med en kille och vi kommer in på poker. Han tar sedan med mig till en lokal svartklubb och det är här intresset för poker verkligen tar fart och jag så småningom blir en speltorsk. Under våren behöver jag låna pengar några gånger och jag tror mamma börjar misstänka att jag spelar för mycket. Hon vet om att jag spelat på odds och sånt tidigare och jag har väl även nämnt att jag spelat nätpoker. Men jag lyckas i alla fall dölja det och allt går relativt bra. Jag vinner ibland, förlorar ibland och håller mig flytande.

Jag stannar här idag och tänkte nästa gång berätta om när jag i maj nån gång van grymt mycket åengar på några veckor, något som blev början till det kommande fallet och där jag trodde att jag skulle kunna leva på spel.

OBS! Jag är medveten om att jag blandar olika tempusformer, men jag skriver som det känns bra bara och jag tycker texten har hyfsat flyt ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *