Welcome to the life of a gambler

 

Välkomna till min blogg. Jag kommer här att skriva tankar och funderingar kring mitt spelmissbruk, för jag tror det kommer att hjälpa mig i kampen för att bli spelfri. Jag skriver främst för min egen skull och är anonym, men om någon har frågor och funderingar går det bra att ta kontakt med mig via kommentar-funktionen.

Jag är en 80-talist som har varit spelberoende i hela mitt vuxna liv. Jag har provat på de flesta spelformer men är främst torsk på blackjack, nätpoker och i viss mån sportsbetting. Jag har vetat om mina problem i flera år och är medveten om vad spelet ställer till med för konsekvenser för mig. Däremot har jag ännu inte helt accepterat faktumet att jag måste hålla mig helt spelfri för all framtid. Jag brottas nästan dagligen med tankar på att kunna börja spela kontrollerat.

Varför det här drabbade just mig är tankar jag ständigt brottas med. Jag är ju inte dum i huvudet. Jag vet vad som är ett bra eller dåligt odds, jag vet vad en bra hand i poker är osv. Jag har alltid vart intresserad av matematik och statistik och är duktig på det. Men spelet har för mig blivit så beroendeframkallande att jag går emot allt logiskt tänkande för att få kickar och kunna vinna snabba pengar.

Jag har provat på en hel del grejer i mitt liv. Men varken alkohol, andra droger, fysiska äventyr eller sexuella upplevelser har gett mig i närheten av de kickar jag får av att spela. Jag har försökt sluta spela många gånger och som längst varit spelfri i ca 6 månader. Nu är jag spelfri i tre veckor. Det är fruktansvärt skönt att vara spelfri, samtidigt som jag har ett enormt spelsug till och från.

I lördags var jag och ett gäng kompisar hemma hos en vän och såg på fotboll, drack lite öl och hade trevligt. Alla hade givetvis ett 32-raders stryktips, det var ju lördag. Men inte jag. Det är inte för att 32 kronor på stryktipset är en stor grej, det är ju väldigt harmlöst. Förmodligen hade det inte hänt nåt om jag hade spelat, jag hade väl fått åtta rätt som alla andra och sen var det inte mer med det. Men vad hade hänt om jag hade vunnit några tusen? Jag hade knappast köpt fonder eller nya kläder, jag hade med all säkerhet investerat dem i nya spel och kanske varit fast i mitt beroende igen. Därför måste jag hålla på total nolltolerans vad gäller spel om pengar, jag kan helt enkelt inte hantera det.

Jag vet inte hur ofta jag kommer skriva här men det känns skönt att ha nånstans att skriva av sig när spelsuget kommer och också kunna gå tillbaka och påminna mig själv om vad spelet ställer till med för mig och mina anhöriga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *